בעלי עסקים רבים לוקחים הלוואות במהלך השנים, על מנת לאפשר לעסק שלהם להתמודד עם מכשולים שונים שעומדים בפניו וכן בשביל לגדול ולהתפתח. לעיתים מדובר בהלוואות קטנות, נקודתיות, אשר נועדו למממן דבר מסוים, ולא פעם מדובר בהלוואות גדולות ומשמעותיות, אשר נועדו לעניין מסוים או תקופתי, ארוך טווח.
הלוואות לעסקים הן כלי מאוד חשוב ומשמעותי, עבור כל בית עסק, בכל תחום, בכל מקום בעולם. אי אפשר לדמיין את העולם העסקי ללא אופציה של נטילת הלוואות. גם עסקים מאוד מצליחים אשר נהנים מרווח משמעותי ויש להם תזרים מזומנים רחב מספיק, בעליהם ומנהלים מעדיפים לא פעם להשתמש באופציה של נטילת הלוואות מסיבות שונות.
הרעיון של הלוואות לעסקים הוא מאוד פשוט. נוטלים הלוואה בסכום מסוים מגורם מוסמך שיכול לספק את ההלוואה, ומחזירים אותה על פי התנאים שנקבעים מראש, בין אם זה ביחס לתנאי החזר ובין אם זה ביחס לריביות. באופן טבעי, ככל שהעסק יותר גדול, יותר מצליח, יש לו אמינות גבוהה יותר וכן יכולות החזר איכותיות יותר, אזי שהתנאים שהוא יקבל יהיו הרבה יותר טובים. זאת להבדיל מעסקים שנמצאים בצד השני של הסקאלה, אשר עלולים גם להתמודד עם סירוב לקבל הלוואה.
באילו מצבים נרצה לקחת הלוואה לעסק?
כאמור, ישנם מצבים שונים בהם הלוואות לעסק יכולות לעזור לנו. בצד של המצבים החיוביים, נמצא מקרים כגון, רצון להיכנס לפרויקט חדש, רכישה של בית עסק אחר או כניסה כשותפים, רכישת מבנים, ציוד, שיפוץ של מבנה קיים ועוד. בצד של המצבים השליליים, נמצא מקרים כמו החזרי חובות, תשלום לעובדים, חוסר עמידה ביעדים שמחייב נטילת הלוואות לניהול העסק ועוד.
ישנם מקרים בהם לעסק אין מספיק משאבים ולכן הוא זקוק להלוואה, גם אם מדובר במצב חיובי. אך ישנם מקרים בהם לעסק יש משאבים, נכסים או תזרים מזומנים, ועדיין הוא יעדיך לקחת הלוואה. ההסבר לכך פשוט, לעיתים משתלם ליטול הלוואה בתנאים נוחים עם ריביות נמוכות, להחזיר אותה על פני תקופה של מספר חודשים, אפילו מספר שנים, ולא להשתמש בכסף זמין שיכול לשרת את העסק לצרכים אחרים או לשמש למקרי חירום בעתיד.
מה חשוב לדעת על הלוואות לעסקים?
ראשית, צריך לבחון היטב את התנאים שבית העסק מקבל ולעשות תוכנית עסקית מגובה בנתוני אמת כמובן, בשביל לתכנן כיצד להחזיר את הלוואה בעתיד. מוטב לא לקחת הלוואה מבלי שיודעים מאילו מקורות יהיה אפשר להחזיר אותה.
שנית, הלוואות לעסקים הן כלי מאוד פופולארי, אך הן יכולות לעבוד רק אם הכסף באמת הולך למקומות הנכונים בצורה מתוכננת ומסודרת. לכן מוטב לא להשתמש לדברים שאינם בתכנון.
שלישית, יש לבחון היטב את שיעורי הריביות, לעשות השוואות ובדיקות לאורך זמן, בשביל לוודא שאכן התנאים שמקבלים מהגורם המלווה, הם אכן משתלמים.
"אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."